Miresmele lui Padre Pio

                

Una dintre carismele pe care le-au avut unii sfinți este osmogenezia. Această carismă, în anumite circumstanțe permitea să se perceapă la distanță sau celor care se aflau în apropiere, miresme aparte. Aceste miresme sunt numite miros al sfințeniei. Padre Pio avea aceasta carismă și aceste fenomene erau atât de frecvente la el încât oamenii erau obișnuiți să le numească Miresmele lui Padre Pio. Deseori parfumul emana din persoana lui, din obiectele pe care le atingea, din hainele lui. Alteori parfumul era perceput în locuri prin care trecea.

 

Într-o zi un medic cunoscut îndepărtase de pe rana de la coastă a lui Padre Pio o fașă folosită pentru a opri sângerarea și o pusese într-o cutie pentru a o duce la laboratorul său din Roma pentru analize. În timpul călătoriei un ofițer și alte persoane care erau cu el au spus că simt parfumul pe care îl emana de obicei Padre Pio. Nici una din acele persoane nu știa că doctorul avea în servietă fașa îmbibată cu sângele Părintelui. Medicul a pus tamponul în biroul lui, iar ciudatul parfum a impregnat pentru mult timp aerul încăperii, într-atât încât pacienții care mergeau pentru consultații îi făceau întrebări referitoare la aceasta.

Fratele Modestino povestea: „O dată mă aflam în vacanță la San Giovanni Rotondo. Dimineață m-am prezentat în sacristie pentru a-l ajuta la Liturghie pe Padre Pio, dar erau deja alții care se înghesuiau pentru acest privilegiu. Padre Pio întrerupe gălăgia spunând: La Liturghie mă va asista doar el – și a arătat spre mine. Nimeni nu a mai vorbit. L-am însoțit pe Părintele la altarul Sfântului Francisc și am început să îl ajut la Sfânta Liturghie în reculegere absolută. La „Sfânt”, pe neașteptate am vrut să simt din nou acel parfum de nedescris pe care îl simțisem deja de mai multe ori sărutând mâna lui Padre Pio. Dorința a fost imediat împlinită. O undă de parfum intens m-a învăluit. A crescut tot mai mult până la a-mi lua respirația. Mi-am întins mâna spre balustradă ca să nu cad. Eram gata să leșin și i-am cerut mental lui Padre Pio să mă scutească de a păți vreo rușine în fața oamenilor. Chiar în acel moment parfumul a dispărut. Seara, când îl însoțeam spre cameră, i-am cerut lui Padre Pio să îmi explice fenomenul. Mi-a răspuns: Fiul meu, nu sunt eu. Domnul îl face. Îl face să se simtă când vrea și cui vrea. Totul se întâmplă dacă și cum vrea el”.

Mă aflam în spatele gemulețului confesionalului prin care îl vedeam pe Padre Pio spovedind din partea cealaltă – povestește o doamnă. În timp ce mă gândeam căfiore.gif (2499 byte) începeam să vorbesc cu un sfânt am fost inundată de un parfum puternic de crini. Acest lucru m-a impresionat mult, pentru că eu nu crezusem niciodată în povestea cu miresmele. Și așa m-am convins că miresmele lui Padre Pio existau cu adevărat.

O tânără din Bologna, de 24 de ani, își fracturase brațul drept care, cu trei ani înainte, fusese operat în urma unui accident grav. După o nouă operație urmată de un tratament lung și dureros, chirurgul i-a spus tatălui fetei că nu va mai putea să își folosească brațul niciodată, imobilizat complet ca urmare a eliminării unei părți a osului, pentru că, din nefericire, nu a reușit aranjarea lui. Dezolați, tată și fiică, se duc la San Giovanni Rotondo. Padre Pio îi primește, îi binecuvântează și spune: „Înainte de toate, fără disperare! Încredeți-vă în Domnul! Brațul se va vindeca”. Era sfârșitul lunii iulie a anului 1930. Bolnava se întoarce la Bologna fără să fi constatat nici cea mai mică îmbunătățire. Padre Pio, prin urmare, s-a înșelat! Nu se mai gândesc la aceasta, iar lunile trec. La 17 septembrie, ziua stigmatelor Sfântului Francisc, pe neașteptate apartamentul în care trăia familia a fost cuprins de un plăcut miros de trandafiri. Durează aproximativ un sfert de oră, spre marea uimire a celor din casă care căutau în zadar originea acestui fenomen. Din acea zi tânăra a putut din nou să își folosească brațul. O radiografie, pe care ea o păstra cu mare grijă, arăta reașezarea osului și a cartelagiilor.

Un om povestea: ...” într-o zi, cedând insistențelor soției mele m-am decis să merg la Padre Pio. Nu pusesem picior într-o biserică de vre-o 25 de ani, mai precis din ziua cununiei mele. Am simțit dorința de a mă spovedi, dar Padre Pio, imediat ce m-a văzut fără ca măcar să mă privească îmi spuse într-un mod brutal: „pleacă de aici!” – „Am venit să mă spovedesc, dați-mi dezlegarea” – i-am zis eu. „Pleacă, ți-am zis”, îmi răspunse el cu insistență. Iar eu am plecat. Am traversat mica biserică într-o fugă și m-am dus imediat în hotel. Soția mea, m-a văzut ieșind ăn acel mod m-a ajuns imediat în cameră. – „Ce s-a întâmplat? Ce faci?” – m-a întrebat.  „Îmi fac valizele și plec”. În acel moment o undă de parfum minunat m-a făcut să tresar. Un parfum foarte intens, minunat. Am rămas nedumerit. M-am calmat într-o clipă. Și chiar în acel moment simțeam ca se naște în mine o dorință teribilă de a mă întoarce la Padre Pio. M-am întors în ziua următoare, dar mai întâi mi-am făcut un examen de conștiință foarte amănunțit. Padre Pio mă primii cu bunăvoință ăi-mi dădu dezlegarea.

Povestește o doamnă: - Victima unui accident, soțul meu aproape mort, a fost dus la spitalul din Taranto.  Medici nu i-au dat nici o speranță de a-l salva. Înainte de a-l vizita, în fiecare zi mă opream în rugăciune în fața unei statui al lui Padre Pio ridicat în apropierea spitalului. „Sfântul” într-o zi pentru a-mi da un semn că mi-a ascultat rugăciunile, mi-a făcut să simt un miros foarte abundent de crini. Din acel moment condițiile soțului meu s-au îmbunătățit și am putut asista la vindecarea lui totală.

Un domn din Toronto povestește: - Prin anii 1947, soția mea, bolnavă foarte grav, era internată într-o clinică din Roma pentru o intervenție chirurgică foarte delicată. M-am dus odată la San Giovanni Rotondo și m-am spovedit la Padre Pio și după ce am primit dezlegarea sacramentală, i-am spus părintelui condițiile în care se afla soția mea. Apoi i-am zis: „Părinte, ajutați-mă să mă rog!” În acel moment am simțit un parfum foarte delicat și insistent care mă surprinse. Am ajuns acasă seara târziu. Imediat ce-am deschis ușa am simțit din nou același parfum pe care l-am simțit alături de Padre Pio și mă culcai încrezător. Soția mea a fost operată și deși era o operație foarte delicată, a reușit foarte bine. Eu i-am povestit experiența minunată pe care am trăit-o și împreună i-am mulțumit printre lacrimi lui Padre Pio pentru intensa și sincera emoție.

Doi tineri soți polonezi, rezidenți în Anglia, trebuiau să ia o hotărâre foarte grea. Din punct de vedere uman situația părea disperată. Ce să facă? Cineva le vorbi lor de Padre Pio. I-au scris. Nici-un răspuns! Atunci au luat hotărârea de a merge la San Giovanni Rotondo, pentru a cere în viu grai ajutor și sfat. Din Anglia până în Italia drumul e destul de lung! Călătorii au făcut o oprire la Berna și se întrebau chiar dacă merită să continue călătoria. „Să presupunem că părintele nici nu ne va primi!” Într-o seară stăteau împreună și discutau, un pic triști, într-o cameră de hotel de o ctegorie infimă: și din economie au închiriat o mansardă. Era iarnă și ningea. Înghețați de frig, descurajați erau pe punctul de a decide să se întoarcă înapoi, pănă când dintr-o dată s-au simțit invadați de un miros de parfum foarte plăcut și puternic, atât de plăcut încât s-au simțit reconfortați imediat. Femeia se puse să inspecționeze sertarele, dulapul din perete pentru a găsi sticluța de parfum pe care probabil l-a uitat vreun călător distrat. Căutări zadarnice. Puțin după aceea parfumul se evaporă și în cameră începu să miroase același miros de mucegai și de putrezeală. Curioși, călătorii l-au întrebat pe recepționer care parea să cadă din cer auzind așa ceva. Era pentru prima dată când clienții hotelului său, care niciodată n-a mirosit de parfum de trandafir, credeau că au simțit acel miros. În ciuda a tot ce li s-a întămplat, în loc să-i descurajeze, i-a îmbărbătat și le-a dat și mai mult avânt în a continua această călătorie cu orice preț. Ajunși la San Giovanni Rotondo, s-au dus imediat la Padre Pio care-i primi cu brațele deschise. Tânărul care știa italiana, bâlbâi o oarecare scusă. –„V-am scris, părinte, dar pentru ca nu ați răspuns.....” – „Cum nu v-am răspuns? Dar în acea seară în hotelul elvețian nu ați simțit nimic?”.....Cu puține cuvinte rezolvă dificultățile lor și-i lăsă să plece. Răpiți, uimiți de bucurie și de recunoștință, ei au înțeles doar atunci „acel mod ciudat de a răspunde” al lui Padre Pio pentru aceia care-i cereau ajutorul.

Un domn l-a cunoscut pe padre Pio datorită unor coincidențe destul de stranii. "Am auzit vorbindu-se pentru prima data de acest călugar extraordinar imediat după război”, povestește, "dar in special de la un prieten care era jurnalist ca și mine. Deoarece acesta îl cunoscuse bine pe Padre Pio, imi vorbea cu un entuziasm, care pentru mine era exacerbat. Prima mea reacție a fost de indiferență  și incredulitate, in special când prietenul meu imi povestea de anumite fenomene, ca de exemplu, parfumurile lui Padre Pio, pe care mulți spuneau ca le simțeau în locuri foarte îndepartate de acest calugăr. La un moment dat, însă, aceste fenomenii stranii începusera să mi se întâmple și mie. Din intamplare am simțit un parfum intens  de violete în locuri insolite unde era imposibil să fi existat. Gândul alerga la Padre Pio, dar mă revoltam spunându-mi că eram victima asugestiilor. Intr-o zi, fenomenul a fost verificat chiar și în timpul când eram în vacanța cu soția mea. Fusesem la gară pentru a expedia un manifest și în acel loc unde în general exista altceva decât parfum, am simțit acel parfum inconfundabil de violete, In timp ce reflectam asupra acestui fapt, soția mea aspus,”Dar de unde vine acest parfum? Il simți și tu?” Am exclamat uimit. Atunci, i-am povestit de Padre Pio, de discuțiile cu prietenul meu și de acel parfum care de mult mă persecuta. "Dacă ăș fi în locul tău”, spuse soția mea, "as pleca imediat la San Giovanni Rotondo”. Ziua următoare eram deja in calătorie, ajuns in fața lui Padre Pio îmi spuse:”Ah, iată eroul nostru!ne-a costat să-l facem să vină”. În aceeași zi am avut posibilitatea să vorbesc cu el, și din acel moment viața mea afost răscolită, schimbată”.

Povestește un domn:-"Acum câțiva ani am fost supus unui infarct cardiac. Am fost sfătuit sa mă supun unei intervenții chirurgicale pentru aameliora starea mea de viață și am decis să mă internez în spital pentru operație. Era luna iunie a anului 1991. În timpul operației care areusit, mi-au fost aplicate ben 4 by-pass. Dar, din păcate la trezirea de după anestezie, eram paralizat la piciorul și brațul drept. Amărăciunea a fost mare, dar după primul moment de descurajare, credința continua să mă susțină și am început să mă rog la Padre Pio. Încrederea în Padre Pio nu afost deziluzionată. M-am rugat făcând un triduu pe care săraca mamă îl propunea în cazurile disperate și după trei zile, in aceeași dimineață in care am terminat tridu-ul, fiind înconjurat de alți bolnavi am simțit plutind în jurul neu un parfum intens de lăcrămioare. Când acest parfum dispăru, am simțit o furnicătură la picioruldrept, și am înțeles imediat că rugăciunile mele fuseseră ascultate”.

Povestește o doamnă:-" Eram afectată de o formă gravă de limitare ă vederii, la ambii ochi, ce mă făcea să sufăr și să văd puțin. Am consultat diverși medici și după multe analize am fost diagnosticată cu: o hemoragie oculară ireversibilă și o posibilă tumoarela hipofiză. Mi-a provocat multă neliniște și suferință această boală, așa cum declarase specialistul nu este vindecabilă. În drum spre Benevento am dorit să ajung la Pietrelcina, unde am avut norocul să vizitez locurile veneratului Padre Pio. În timpul vizitei în una din ultimele camere care îl găzduia pe Padre Pio am fost cuprinsă de emoții de nedescris, și în timp ce mă rugam pentru membrii familiei mele am simtit un parfum intens de tămâie. La întoarcere spre Roma, în tren, am meditat asupra aceea ce mi s-a îtâmplat și m-am întristat deoarece nu m-am rugat la Padre Pio pentru ochii mei bolnavi. Am cerut imedia cu credință intervenția sa. Ajutorul lui Padre Pio nu s-a lăsat așteptat: amelioram progresiv, și după puțin timp am recăpătat în totalitate vederea. Specialistul care m-a vizitat, a înregistrat uimit recuperarea totală acâmpului vizual, care aavut loc într-un mod misterios”.

Un domn de Canicatti povestește-"La începutul anului 1953, soția mea încă de la primele luni ale gravidanței afost lovită de o formă gravă de nefrită. În viața sa și anoului născut după spusele medicilor, se iveau o serie de probleme. Nici un tratament se dovedi a fi eficace. Pe data de 3 mai, disperat am scris o scrisoare lui Padre Pio cerând ajutorul prin rugăciunule sale. După câteva zile, atat eu cât și soția mea contemporanamente, dar în camere diferite am fost avizați de un parfum misterios de trandafiri. În acea instanță precisă bătea la poarta casei poștașul și ne-a înmânat o scrisoare expediată de mănăstirea San Giovanni Rotondo, în care am citit că Padre Pio s-ar fi rugat pentru soția mea și pentru creatura pe care o purta în sânul ei. În ziua următoare am alergat la un examen nou de laborator unde, cu o surpriză de nedescris, hotărâ dispariția nefritei pe neașteptate”.

Un avocat renumit, devotat lui Padre Pio povestește-"Odată mă aflam în vechea biserică a mănastirii pentru aasculta sfânta liturghie , lunga liturghie a lui PadrePio și, chiar în momentul înălțării ostiei, m-am distras gândindu-mă la altceva, rămânând în picioare, singurul în mijlocul mulțimii de credincioși ingenunchiați. Pe neașteptate am fost lovit de un parfum de violete penetrant, care m-a făcut sa mă întorc la realitate, și privind în jur am îngenuncheat dar fără să mă gândesc la acel parfum straniu. Ca de obicei după liturghie m-am dus să-l salut pe  Padre Pio, care m-a primit cu această replică "Ce, astăzi erai un pic amețit?”-"Da Padre, astăzi am fost un pic distrat. Dar din fericire m-a trezit parfumul vostru…”-"Dar care parfum, ție îți trebuie palme…”

linea.gif (3372 byte)

 Biograpia   expbul1a.gif (699 byte)   Minunile   expbul1a.gif (699 byte)   Vindecările   expbul1a.gif (699 byte)   Bilocația   expbul1a.gif (699 byte)   Mirosurile  expbul1a.gif (699 byte) Clarviziunea   expbul1a.gif (699 byte)   Aparițiile    expbul1a.gif (699 byte)    Levitația    expbul1a.gif (699 byte)   Îngerul Păzitor    expbul1a.gif (699 byte)    Diavolul    expbul1a.gif (699 byte)    Rugăciuni    expbul1a.gif (699 byte)    Sfântul Rozariu    expbul1a.gif (699 byte)    Novena către Padre Pio   expbul1a.gif (699 byte)   Cele Zece Porunci

 

HOMEPAGE