Bilocația

                

 

Bilocatia poate fi definita ca prezenta simultana a unei persoane in locuri diverse. Numeroase marturii legate de traditia religioasa crestina relateaza despre fenomene de bilocatie atribuite multor sfinti. Padre Pio a fost vazut in bilocatie in numeroase ocazii. Va semnalam, in cele ce urmeaza cateva marturii.

 

Doamna Maria, fiica spirituala a lui Padre Pio, legat de acest fenomen, povestea ca fratele sau, intr-o seara cand se ruga, atipind in timpul rugaciunii, pe neasteptate a primit o palma peste obrazul drept si a avut impresia ca a vazut ca mana care l-a lovit era acoperita de o manusa fara degete. S-a gandit imediat la Padre Pio si a doua zi l-a intrebat daca a fost el cel care l-a lovit. “ Asa se alunga somnul din timpul rugaciunii !” , a raspuns  Padre Pio. Era Padre Pio  care prin bilocatie a “trezit” atentia celui care se ruga. 

Un ex oficial al armatei a intrat intr-o zi in sacristie privindu-l pe Padre Pio si a spus: “Da, e chiar el, nu gresesc”. S-a apropiat, a cazut in genunchi si plangand a spus:  - Padre, va multumesc pentru ca m-ati salvat de la moarte” Apoi omul a povestit celor prezenti: “ eram capitan de infanterie si intr-o zi, pe campul de batalie, intr-un moment de foc puternic, la o mica distanta de mine am vazut un calugar, palid si cu ochii foarte expresivi care mi-a spus: “Domnule capitan, indepartati-va din locul acela” – eu am pornit spre el si inainte de a fi ajuns langa el, pe locul unde stateam a cazut o grenada care a deschis un hau. M-am intors spre calugar dar nu mai era”. Padre Pio, prin bilocatie i-a salvat viata.

Padre Alberto, care l-a cunoscut pe Padre Pio in anul 1917, a povestit: “L-am vazut pe Padre Pio stand langa fereastra si privind spre munte. M-am apropiat de dansul ca sa-i sarut FOTO16.jpg (5587 byte)mana dar el nu a bagat de seama prezenta mea si am avut impresia ca mana lui era rigida. In acel moment l-am auzit rostind cu o voce foarte clara formula de absolvire de pacate. Dupa o clipa, parintele a tresarit ca dintr-o atipire. Intors catre mine mi-a spus: “Sunteti aici?, nu mi-am dat seama”. Dupa cateva zile a sosit la Superiorul nostru o telegrama de multumire pentru ca l-a trimis pe Padre Pio ca sa asiste un muribund. Din telegrama se putea intui ca muribundul isi dadea sufletul in momentul in care Parintele la San Giovanni Rotondo pronunta formula de absolvire. Desigur, Superiorul nu l-a trimis pe Padre Pio dar el a fost prezent prin bilocatie.

O familie americana a venit din Philadelphia la San Giovanni Rotondo, in 1946, pentru a multumi lui Padre Pio. Fiul lor, pilotul unui bombardier ( in timpul celui de-al doilea razboi mondial) a fost salvat de Padre Pio pe cerul de deasupra Oceanului Pacific. Avionul aflat in apropierea unei insule unde era sediul bazei la care trebuia sa ajunga dupa ce a efectuat un bombardament a fost lovit de vanatorii japonezi. “Avionul”  - povestea fiul, “ a cazut si a explodat inaintea ca echipajul sa fi avut timp sa se parasuteze”. Doar eu, nu stiu in ce fel, am reusit sa ies la timp din avion. Am incercat sa deschid parasuta dar nu se deschidea; m-as fi zdrobit la pamant daca pe neasteptate nu ar fi aparut un calugar cu barba care prinzandu-ma in brate m-a depus cu blandete inaintea intrarii comandamentului bazei. Imaginati-va ce stupoare a provocat relatarea mea. Era incredibilă, dar prezenta mea ii “obliga” pe toti sa ma creada. L-am recunoscut pe fratele care m-a salvat in momentul in care, dupa cateva zile, fiind in permisie si ajuns acasa am vazut, fiindu-mi aratata de mama mea, o poza a lui Padre Pio, calugarul in a carui protectie m-a incredintat.                 

O doamnă, soția unui armator ligur, a mers în vizită la fiica ei la Bologna.Suferindă de o tumoare malignă la un braț, doamna înpreună cu fiica dânsei au hotărât, ca dumneaei să se opereze.Chirurgul, consultat, le spusese să aibă răbdare și să aștepte câteva zile, timp în care, va fi fixată data pentru intervenția chirurgicală.În timpul acesta soțul fiicei i-a trimis o telegramă lui Padre Pio cerându-i să se roage pentru soacra sa.În momentul în care telegrama a ajuns în mâinile lui Padre Pio, doamna, care era singură în livingul casei fiicei, vede că se deschide ușa și atunci intră un frate cappuccin.”Sunt Padre Pio din Pietrelcina” îi spuse.După ce a întrebat-o ce i-a spus medicul, și a îndemnat-o să aibă încredere în Sfânta Fecioară, Părintele îi face semnul Sfintei Cruci pe brațul bolnav și salutând-o iese.Doamna a chemat cameriera, fiica și ginerele.I-a întrebat de ce l-au lăsat pe Padre Pio să intre neanunțat și primii răspuns cum că ei nici nu l-au văzut și că în orice caz nu deschiseseră nimănui.În ziua următoare chirurgul a vizitat-o pe pacientă, pentru a o pregăti pentru intervenția chirurgicală, dar nu a mai găsit nici urmă de tumoare.

Episcopul care în data de 10 august 1910, în catedrala din Benevento l-a consacrat preot pe Padre Pio, vine pregătit pentru moartea lui Padre Pio, care prin bilocație, se afla în vizită la doamna bolnavă.

Până și chiar fericitul don Orione declara despre bilocația lui Padre Pio:”În basilica San Pietro, la beatificarea Sfintei Tereza a Pruncului Iisus, era și Padre Pio, prin bilocație.L-am văzut venind spre mine zâmbind.L-am urmat prin mulțime, și când îl ajunsesem la doi pași a dispărut.”

Padre Pio prin bilocație a celebrat o Sfântă Liturghie în Capela unei mănăstiri de maici în Cehoslovacia, în 1951.După celebrare când surorile au mers în sacristie să-iofere Părintelui o ceașcă de cafea și să-i mulțumească pentru Celebrare și pentru vizita neașteptată, au văzut că înăuntru nu este nimeni.Astfel surorile și-au dat seama că Padre Pio venise în mijlocul lor prin bilocație.

Padre Pio a acordat prin bilocație, Împărtășania principelui Ungariei în carceră, la Budapesta în 1956.Cineva care a luat parte la această faptă a spus : “Padre Pio l-ați împărtășit și i-ați vorbit, dar dacă ați fost în carceră l-ați și văzut”,”Desigur, dacă i-am vorbit l-am și văzut…”răspunse Padre Pio.

Maica Speranța, fondatoarea slujitoarelor “delle Ancelle dell’Amore Misericordioso”, povestea că l-ar fi văzut pe Padre Pio, timp de un an întreg, în fiecare zi la Roma.Dar noi știm foarte bine că El nu a fost niciodată la Roma, poate doar o dată când și-a acompaniat sora care decisese să intre într-o mănăstire de clauzură în 1917.Se afla în bilocație.

Generalul Cadorna după înfrângerea de la Caporetto cade într-o stare de depresie vrând să-și pună capăt zilelor.Într-o seară se retrage în casa sa și ordonă slujitorului să nu lase pe nimeni să intre.Intrând în camera sa, scoate dintr-o casetă un pistol și în timp ce și-l punea la tâmplă aude o voce care îi spune:”Hai generale nu vrei să duci la bun sfârșit această nesăbuință?” Vocea aceea și prezența unui Frate cappuccin, l-au făcut pe general să renunțe la ideea sa, lăsându-l încremenit. Dar, cum a putut intra acest personaj în camera sa?I-a cerut explicații slujitorului dar acesta i-a răspuns că nu a văzut pe nimeni trecând.După câțiva ani generalul află din presă de un Frate care trăia la Gargano și care făcea minuni.Merge la San Giovanni Rotondo în anonimat și: stupoare! căci îl recunoaște pe fratele cappuccin din acea seară.”Am scăpat cu bine în acea seară, nu generale?...” îi șopti Padre Pio.

Părintele Placido Bux de Saint Marco în Lamis povestește:

În 1957, am fost adus la Spitalul Hospital din San Severo pentru o problmă hepatică serioasă. În timpul nopții am putut să-l văd pe Părintele Pio lângă patul meu. Mi-a vorbit și m-a asigurat că mă voi vindeca. Apoi Părintele Pio a dispărut prin fereastră punând mâna pe sticlă. În dimineața următoare, Părintele Placido se simțea mai bine și când s-a trezit, a mers la fereastră. A recunoscut pe sticlă amprenta mâinii Părintelui Pio și a înțeles că nu a fost un vis. Vestea s-a răspândit în spital, iar după puțin timp, în întregul oraș.

Mulți au venit să vadă cu ochii lor minunea și, în ciuda faptului că sticla fusese spălată de mai multe ori, amprenta nu dispăruse.

Preotul Bisericii San Severo, Părintele Alberto, s-a hotărât să meargă mai întâi la spital pentru a-l vizita pe Părintele Placido, apoi să meargă la Mânăstirea Saint Giovanni Rotondo ca să se întâlnească cu Părintele  Pio.

De cum a ajuns în coridorul mânăstirii, l-a văzut pe Părintele  Pio în fața sa și, înainte ca Părintele Alberto să apuce să spună ceva, Părintele  Pio a întrebat cum se simte Părintele Placido.

 La care Padre Alberto a spus: «Părinte, toată lumea crede că astă noapte ai fost la spital ca să-l vezi pe Părintele Placido și că ți-ai lăsat amprenta mâinii pe sticla ferestrei…»

Padre Pio a întrebat: «Aveți vreo îndoială?»…”

linea.gif (3372 byte)

 Biograpia   expbul1a.gif (699 byte)   Minunile   expbul1a.gif (699 byte)   Vindecările   expbul1a.gif (699 byte)   Bilocația   expbul1a.gif (699 byte)   Mirosurile  expbul1a.gif (699 byte) Clarviziunea   expbul1a.gif (699 byte)   Aparițiile    expbul1a.gif (699 byte)    Levitația    expbul1a.gif (699 byte)   Îngerul Păzitor    expbul1a.gif (699 byte)    Diavolul    expbul1a.gif (699 byte)    Rugăciuni    expbul1a.gif (699 byte)    Sfântul Rozariu    expbul1a.gif (699 byte)    Novena către Padre Pio   expbul1a.gif (699 byte)   Cele Zece Porunci

 

HOMEPAGE